Go Back

Leskovačka mućkalica

Vreme Spremanja 35 minutes
Porcije: 4
Obrok: Main Course
Kuhinja: Mediterranean

Sastojci
  

  • 800 g svinjskog pečenja najbolje vrat ili plećka, isečeno na kocke
  • 2 glavice crnog luka sitno seckane
  • 4 –5 pečenih paprika oljuštene, isečene na trake
  • 2 sveže paprike isečene
  • 3 čena belog luka sitno seckana
  • 2 paradajza ili 150 ml paradajz-pirea
  • 1 ljuta paprika opciono
  • 1 kašičica aleve paprike slatke
  • 1/2 kašičice ljute aleve paprike po ukusu
  • so biber
  • 2 –3 kašike ulja ili masti
  • 200 ml vode ili bujona

Method
 

  1. Na masti ili ulju proprži meso.
  2. Odmah nakon mesa na istom tiganju proprži crni luk dok ne omekša i postane zlatne boje.
  3. Dodaj isečeno povrće i meso prodinstajte, dodajte malo vode ili bujona pa kuvajte dok se meso ne skuva a povrće ne zgusne sa mesom.
  4. Kada se sve sjedini i zgusne, pred kraj ubaci beli luk da ostane svež i intenzivan. Kuvaj još 5 minuta da se ukusi povežu.

Video